The Near Wood Organisation (godpipo) wrote in te_ka,
The Near Wood Organisation
godpipo
te_ka

  • Mood:
  • Music:

De Tyranny van de bladzijde

Ik hoorde pas geleden een gerucht over de schrijverskwaliteiten van de heer S. King. Nu ben ik meestal niet zo gefixeerd op geruchten maar om de een of andere reden vond ik deze wel redelijk in de oren klinken.

Stephen King geeft massa's boeken uit de laatste tijd, maar de kwaliteit is dramatisch achteruit gegaan in vergelijking met de oudere boeken van de goede man. Maar daar tegenover staat de Meest Geweldige Donkere Toren-Cyclus. Boeken die zelfs zijn oudere werken overtreffen. Hoe kan het dan dat zijn andere boeken deze genialiteit missen en soms gewoon slecht zijn?

Daar kwam het gerucht om de hoek kijken om de verklaring te vinden. Er wordt gefluisterd dat na het ongeluk dat King heeft gehad hij al zijn oude manuscripten laat uitgeven zodat hij zich helemaal op de Donkere Toren kan richten. Het ongeval heeft King doen beseffen dat er meer is in het leven dan alleen schrijven en is daardoor drastisch gaan minderen om meer tijd voor zijn gezin te hebben. Alleen de Donkere Toren-cyclus wilde hij vervolmaken.

Nu vind ik dit wel een logische verklaring, maar het is niet meer dan een gerucht. Het wordt bevestigd noch ontkent door de uitgeverij en Stephen King laat er helemaal niets los over. Maar is het nu waar?
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 2 comments